Blog

Hakiki Deri Koltuk Nasıl Anlaşılır?

Piyasada pek farklı renk ve modelde pek çok koltuk yer almaktadır. Özellikle chester model koltuklarda deri, keten, kadife gibi kumaşlara sık rastlanmaktadır. Chester model koltukların ve diğer koltukların malzemesinde kullanılan derinin orijinal olup olmadığını anlamanın birden fazla yöntemi vardır. Eğer gösterişli salonunuza hakiki deri koltuk satın almak istiyor iseniz bu yazıyı okuyabilirsiniz. Yazıda hakiki deri bir koltuğun nasıl anlaşılabileceği ile ilgili detaylı bilgiler anlatılmaktadır.

Hakiki Derin Koltukların Kendine Has Kokusu

Gerek deri koltuk olsun gerekse de deriden yapılmış başka bir ürün olsun her üründe kullanılan derinin kendine has bir kokusu vardır. Hakiki deri cüzdan kullanan kişiler bu kokuya aşinalık yaşamıştır. Genellikle doğal ve küflü gibi bir kokuya sahip malzemeler orijinal deri kullanılarak imal edilmiştir. Doğal küflü kokunun nedeni işlenmiş gerçek bir hayvan derisi olduğu içindir. Eğer satın almayı düşündüğünüz koltuktan ya da kanepeden küflü bir koku değil de daha çok plastiğimsi bir koku geliyor ise bu durum mobilyanın orijinal deriden üretilmediğini göstermektedir. Sadece plastik kokusu değil aynı zamanda kimyasalımsı bir koku da suni derilerin özelliklerindendir.

Doğal Deri Koltukların Kendine Has Dokusu

Gerçek deriden imal edilmiş bir koltuğun diğer malzemeler gibi her santimetresi birbirine tıpa tıp benzemez. Gerçek deri koltuklar her noktasında kendisine ait başka bir dokuya sahiptir. Derinin yüzeyinde yer alan küçük partiküller hakiki deri olduğunun göstergesidir. Hayvan derisinden elde edilen ürünlerde bu pürüzler olağandır. Pürüzlü hayvan derileri, özgün bir koltuk üretimi için oldukça önemlidir. Eğer satın almak istediğiniz deri koltuğun yüzeyi pürüzsüz bir malzeme ile kaplanmış ise bu ürünün makine yapımı olduğunu anlayabilirsiniz. Gerçek deri mobilya yüzeyinde kırışıklıkların ve çiziklerin olması gerekmektedir.

Hakiki Derin Mobilyalarda Ateş Testi

Yeni almayı düşündüğünüz koltuk takımınız hakiki deri ise ateş testinden yararlanabilirsiniz. Bu test sayesinde eşyaların gerçek deriden üretilip üretilmediğini hızlı bir şekilde anlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken önemli detaylardan biri ateşi doğrudan kanepe üzerine tutmamak, kanepe malzemesinin ufak bir kesitine ateşi uygulamaktır. Böylelikle kanepeye zarar vermeden onun gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Hakiki deri koltukta ateş testi uyguladıktan sonra hafif bir kömürleşme olduğunu ve saç gibi koktuğunu fark etmelisiniz. Suni deriler ise yandığında daha çok plastik kokusu gelmektedir.

Hakiki Deri Malzemede Yapı

Bir derinin hakiki olup olmadığını anlamak için bu malzemenin kopup kopmadığına bakabilirsiniz. Hakiki deri ürünler el ile zorlandığında dahi kopması mümkün değildir. Eğer bir malzeme kolay bir şekilde kopuyor ise o malzemenin gerçek deri olmadığını göstermektedir. Deriyi bükmeye çalıştığınızda renginde herhangi bir değişme olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer renk değişimi ve kırışma meydana geliyor ise o malzeme gerçek deridir. Hakiki deri mobilyalar üzerinde de bu testi uygulayabilirsiniz. Mobilyaya parmağınız ile bastırıp çektiğinizde renk değişimi oluyor ise o mobilya gerçek deriden imal edilmiştir.

Hakiki Deri Ürünlerde Su Damlatma Testi

Yeni bir oturma grubu satın almayı düşünüyorsunuz ve deri bir malzemeden üretilmiş bir koltuk takımını beğendiniz. “Oturma grubumun gerçekten deri olup olmadığını nasıl anlayabilirim?” şeklinde düşünüyorsunuz. Bunu anlamanın birden fazla yolu vardır. Bu yollardan bir tanesi su testidir. Deri mobilya üzerine uyguladığınız su testi sayesinde gerçek bir ürün ile yapay suni deriden imal edilen bir ürünü anlayabilirsiniz. Az miktarda suyu gerçek deri üzerine döktüğünüzde su emilimi meydana geliyor ise o ürün gerçek deridir. Eğer eşya yüzeyi suyu kabul etmiyor ve suyun yüzeyde biriktiğini gözlemliyor iseniz bu ürün yapay bir malzemeden üretilmiştir.

Hakiki Deri Malzemenin Rengi

Almayı düşündüğünüz deri koltuklarınızın renginin ne olduğunun derinin orijinal olup olmaması konusunda pek bir etkisi yoktur. Deri ürün rengi ne olursa olsun orijinal olabilmektedir. Bazen parlak mavi renge sahip mobilyalar bazen de mat siyah mobilyalar insanları orijinal deri olup olmadığı konusunda şüpheye düşürebilmektedir. Orijinal derilere de sonradan renk eklenebilmektedir. Bu nedenle bir ürünün orijinal deri olup olmadığını anlamak için rengine değil yapısına ve kokusuna bakılmalıdır. Kumaşta küf kokusu ve pürüzlü bir yapısı var ise orijinal deridir.